Презентація оновленої версії

Презентація оновленої версії "Інтерактивного Львова"

facebook icon twitter icon email icon telegram icon link icon whatsapp icon

28 березня 2018 / 18.30

Центр міської історії, Львів

"Інтерактивний Львів" - це спроба на основі дослідницьких текстів локалізувати минуле в міському просторі. За свою 10-річну історію "Інтерактивний Львів" підготував матеріали про понад тисячу об’єктів у Львові і помістив політичні, соціальні, мистецькі й архітектурні процеси кінця XIX-XX століття у контекст міста.

Особливістю цифрової енциклопедії є можливість показати мережу пов’язань між місцями, людьми та середовищами. Таким чином погляд на окреме місце стає ширшим поглядом на життя у місті, де все між собою пов’язано. Водночас це означає, що вивчення минулого може відбуватися не лінійно, а передбачати довільну послідовність та вибір різноманітних сценаріїв.

Досвід користування матеріалами цифрової енциклопедії - це ще й досвід користування інтерфейсом. Відтак, для оновленої версії    ми змінили структуру матеріалів та візуальну мову, створили додаткові функції пошуку та відображення результатів, що полегшить перегляд як окремих історій, так і ширших історичних контекстів, в яких вони перебувають. Ми також розповімо про наступні етапи розвитку проекту. Зокрема, про наміри поєднати архітектурний погляд на міський простір з історіями людей та середовищ, що творили та взаємодіяли з цим простором.

Проект презентуватимуть: координатор проекту Тарас Назарук, редакторка архітектурних описів Ольга Заречнюк, редактор історичних описів Василь Расевич, автор візуального оформлення Андрій Лінік, розробник веб-сайту Любомир Олійник.