Надія Скокова

Надія Скокова

дослідниця (2024 - дотепер)


Історикиня. Дисертаційне дослідження присвячене формуванню модерної ідентичності євреїв Східної Галичини (Український католицький університет; 2023 р.). Досліджує суспільну та політичну історію Центрально-Східної Європи, розвиток та впровадження права національних меншин, трансформацію традиційного суспільства, модерні процеси та розвиток політичної свідомості неісторичних націй.

Учасниця міжнародних дослідницьких, архівних та освітніх проектів, а також має досвід журналістики та публіцистики (2020-2023). Брала участь у літніх шкіл та наукових стажуваннях в Будинку Ванзейської Конференції в Берліні, Тель-Авівському університеті, Університеті Вроцлава, Польській академії Наук, Єврейському університеті в Єрусалимі та Інституті Візенталя у Відні.

У 2023 р. була стипендіаткою Центру міської історії за підтримки Фундації єврейських студій у Вроцлаві з дослідженням історії єврейського ґетто у Львові

Нові дослідницькі проєкти стосуються наступних тем: єврейська політика та публічний простір австрійського Львова; самоврядування як інструмент громадянського суспільства в діалозі з державною владою; перцепція українського питання в єврейський публічних дискурсах міжвоєнного періоду; переосмислення інституту насильства та передісторія львівського ґетто.