Презентації освітньої платформи REESOURCES у травні

Презентації освітньої платформи REESOURCES у травні

facebook icon twitter icon email icon telegram icon link icon whatsapp icon

17.06.2024

У травні відбулася серія презентацій освітньої платформи Центру міської історії REESOURCES: Переосмислюючи Східну Європу у низці дослідницьких інститутів Німеччини. 

6 і 23 травня – у Центрі східноєвропейських та міжнародних студій в Берліні (ZOiS), 29 травня – у Центрі сучасної історії в Потсдамі (ZZF), 17 травня – у Лейбніц-Інституті Східно- та Південно-Східноєвропейських досліджень в Реґенсбурзі (IOS). Через такі зустрічі представляємо колегам останні напрацювання платформи та запрошуємо дослідників, у науковому фокусі яких є регіон Східної Європи, долучатися до наповнення та співтворення ресурсу. 

До презентацій долучились Іванна Черчович, дослідниця та керівниця Освітнього напрямку Центру,  та дослідниця Наталя Отріщенко.

Ідея платформи полягає у напрацюванні освітніх матеріалів для університетського викладання історії Східної Європи від середини XIX – до початку XXI століття. Серед тем, які ми маємо на меті покрити освітніми матеріалами, представлені: Архітектура, Війна, Гендер, Голокост, Імперії, Інакомислення, Інфраструктура, Комеморація, Культура, Люди, Мистецтво, Міський простір, Насилля, Переміщення, Повсякденне життя, Подорожі, Праця, Промисловість, Радянське, Спадщина, Чорнобиль. Кожна з цих тем на платформі розкривається набором освітніх матеріалів – першоджерелами (документи, відео, аудіо та зображення), авторськими модулями, онлайн-курси, силабуси та рефлексії. 

Принагідно запрошуємо дослідників та викладачів, а також аспірантів долучатися до творення платформи та заохочуємо користатися вже підготовленими матеріалами у роботі зі своїми студентами. 

Якщо ви зацікавлені у співпраці, будь ласка, напишіть нам на електронну адресу: [email protected] 

Зображення

Галерея: фото Іванни Черчович