Cтипендії для дослідників з України в Центрі міської історії за підтримки Інституту наук про людину

Cтипендії для дослідників з України в Центрі міської історії за підтримки Інституту наук про людину

facebook icon twitter icon email icon telegram icon link icon whatsapp icon

Зголошення до 26 травня 2024 р.

Центр міської історії оголошує стипендіальну програму для науковців в Україні за підтримки Інституту наук про людину / Institut für die Wissenschaften vom Menschen (Відень), яка виникла внаслідок гуманітарної кризи через війну Росії в Україні.

Запрошуємо дослідників, які працюють з темами, пов’язаними з вивченням міст і урбаністики в різних дисциплінах гуманітарних та соціальних наук. Програма вітає істориків, культурологів, соціологів, істориків архітектури та антропологів з дослідницькими проєктами на різних стадіях: від концептуалізації нових проєктів до написання та завершення роботи. Особливо заохочуємо пропонувати проєкти, пов’язані з дослідницькими фокусами Центру, зокрема які зосереджені на досвіді воєн, окупації та відбудовах, урбанізації багатоетнічних міст, плановій урбанності та експертизі, міській спадщині, комеморативних практиках у міських просторах, культурній інфраструктурі та її практиці, цифровій та публічній історії, соціальних структурах та стратифікації, ґендерних досвідах, міській візуальності та комунікативних містах. Хронологічні рамки студій – ХІХ-ХХ століття, географічні межі – Центральна і Східна Європа. За бажанням, буде можливість долучитися до однієї з ініціатив Центру з документування та ширше поміркувати над воєнною документацією. 

УМОВИ

Стипендія передбачає від 3 до 6 місяців резиденції у Центрі міської історії у Львові, стипендію у розмірі 1000 євро на місяць та проживання у гостьових кімнатах неподалік від Центру, невелике робоче місце, адміністративну підтримку, доступ до бібліотеки Центру та Міського медіаархіву, а також сприяння в налагодженні наукових контактів. 

Стипендіати будуть запрошені презентувати та обговорювати попередні результати досліджень в рамках Міського семінару та публічних лекцій, а також долучатимуться до інших заходів Центру міської історії.

Заявка має містити:

  • Короткий опис проєкту (1-2 тис. слів) із вказанням бажаного терміну резиденції (від 3 до 6 місяців)
  • Резюме зі списком публікацій
  • Рекомендаційний лист (для тих аплікантів, які не мають PhD cтупеню чи еквівалентного наукового ступеня)

Будь ласка, надішліть свою заявку на електронну адресу [email protected]. Будь ласка, вкажіть "Стипендіальна програма IWM" у рядку теми вашого електронного листа.

Термін зголошення: до 26 травня 2024 р.

Стипендіальна програма триватиме з червня 2024 р. по березень 2025 р.

Заявки можна подавати українською або англійською мовами. Розглядатимемо лише повні заявки.

Журі не зобов'язане публічно обґрунтовувати свої рішення.

  • img

  • img

Зображення

Верхнє: Оля Климук